Schemat på länk

Hej på er,
och tack för hållbarhetskonferensen idag, det var verkligen roligt att höra om era projekt!
Vi har förstått att det är problem för vissa av er att öppna schemat, vi själva kan öppna det och vet inte vad felet kan vara. Tills vidare lägger vi en länk i den här posten som förhoppningsvis fungerar för alla. Ett tips är att spara ner schemat som pdf så att ni har det på era enheter. Schemat bör inte ändras något nu under sista veckan.

Schema Välfärd,utveckling och globalisering samt kommunikation och projektledning för hållbar utveckling 141202

Vi ses imorgon, senare idag kommer skrivuppgiften i dialog att publiceras.
Allt gott
Sanna och Sofia

Posted in Hållbar utveckling A | Comments Off on Schemat på länk

Förseminarieuppgift och kaffekoppar!

Hej!
Nu finns förseminarieuppgiften för modulfinal 4 uppe här på kursportalen.

Ta gärna med er muggar/koppar till måndagens Hållbarhetskonferens, vi bjuder på kaffe 🙂

Allt gott!
Sanna och Sofia

Posted in Hållbar utveckling A | Comments Off on Förseminarieuppgift och kaffekoppar!

Instruktioner för Projektkonferens och projektrapport

Hej!
Nu ligger instruktioner för projektkonferensen och projektrapporten uppe här på sidan.
Vi önskar även att ni meddelar oss, via mail eller när ni träffar oss, det aktuella namnet på ert projekt så att detta kan föras in i schemat för projektkonferensen.

Då det inte är många veckor kvar på kursen vill vi även uppmuntra er till att börja fundera över, och diskutera, vem ni vill skriva er avslutande uppgift i välfärdskursen tillsammans med. Skrivuppgiften ska alltså skrivas i dialog mellan två personer, ni behöver inte träffas fysiskt under tiden men ni bör ha samma inställning till när ni vill att skrivandet ska genomföras. Mer instruktioner får ni i samband med att uppgiften lämnas ut, vilket blir måndag 15/12.

Allt gott och trevlig helg!
Sanna och Sofia

Posted in Hållbar utveckling A | Comments Off on Instruktioner för Projektkonferens och projektrapport

Kursens näst sista föreläsning

Vi är glada att meddela att Anna Nylander, kommunikatör för Latinamerikagrupperna i Nicaragua och tidigare Hållbar utveckling A student kommer att föreläsa för oss den 16/12 13-15 i Betty Petterssonsalen, Blåsenhus. Anna jobbar för närvarande i Nicaragua med frågor som berör matsuveränitet, global rättvisa och urfolks rättigheter. Just nu besöker hon klimatmötet COP20 i Lima,Peru och har lovat att ge oss en färsk rapport från mötet ur ett folkrörelseperspektiv. Föreläsningen kommer att vara en del av både välfärds och klimatkursen.

Vi vill också meddela att vi kommer att vara i Hambergsalen, Geocentrum under projektkonferansen. Instruktioner för både konferansen och projektrapporten kommer ut i veckan.  Glöm inte att det är knytislunch i morgon.

Yours sincerely,

Sofia och Sanna

 

 

 

Posted in Hållbar utveckling A | Comments Off on Kursens näst sista föreläsning

Systemkartor

Nu har Ingrid och Isak gått igenom alla kompletteringsuppgifterna från Workshopen för systemkartor, och alla är nu godkända! Vi har inte emailadresserna till alla grupperna, så vi informerar här. Bra jobbat, alla!

Mvh

Ingrid & Isak

Posted in Hållbar utveckling A | Comments Off on Systemkartor

Geography of voices

Igår tipsade jag om en utställning med konstnären Paula Von Seth som kommer och har en workshop med er nästa vecka. Utställningen heter Geography of voices och ligger på Galleriet Studio 44, Tjärhovsgatan 44 i Stockholm.

Beskrivning av utställningen: I Geography of Voices undersöker von Seth, Hvistendahl och Machona människovärde, migration och miljö i en bred, social kontext. Inför en framtid med stora utmaningar bearbetar de nya yttre och inre kartor att navigera efter. Konstnärerna behandlar gränser och det nära och det avlägsna, jaget och den andre. Videoverk, en installation av kartor, performanceverk, interaktiva verk och panelsamtal kopplas samman och bildar en polyfoni av röster.

Jag tänkte besöka utställningen imorgon efter lunch och om någon vill får ni gärna hänga med. Gå gärna in på utställningens hemsida och läs mer. Verkar spännande! http://www.studio44.se/exhibition/geograhpy-voices-0

Ha en fin dag! (Glöm inte knytisfika på fredag när vi ska se på film om ni känner för det)

Sofia

 

 
Posted in Hållbar utveckling A | Comments Off on Geography of voices

Cykelexkursion 9:00

Imorgon den 25e nov så är det äntligen dags att komma ut på den så efterlängtade cykelexkursionen. Vi samlas klockan 9:00 på slottsgården för gemensam avfärd. Det är viktigt att inte komma försent, då vi inte kommer att uppehålla oss vid slottet särskilt länge. Glöm inte cykeln!

Klockan 13:15 i Friessalen är det sedan dags för en föreläsning av Malin Hansson från Powercircle som arbetar med förnyelsebar energi. Hon kommer att prata om Förnybar energi och kostnadsminskningar, Vem investerar i framtidens förnybara energi, smarta elnät/smarta hemmet och om elfordon som koppling till smarta elnät. Vi ser jättemycket fram emot att få höra om det senaste inom svensk energi framtid och förhoppningsvis så kommer ni att få inspiration inför kommande utmaningar i kursen.

Väl mött Per & Sayeh

 

Posted in Hållbar utveckling A, Klimatet, energin och det moderna samhället, Klimatet, energin och det moderna samhället - distans | Comments Off on Cykelexkursion 9:00

Information inför studiebesöket på måndag 24/11

Hej på er!
På måndag ska vi på studiebesök hos Åse Richard på Hyresgästföreningen. Studiebesöket är en del av projektkursen och under besöket kommer ni få höra Åse berätta om sina reflektioner och lärdomar från att ha arbetat med ett konstprojekt som heter Våra Hem. Studiebesöket har titeln ”Hållbart boende för alla?” och det är precis det som konstprojektet handlar om.
Inför studiebesöket ska ni läsa den här (mycket korta) artikeln:
http://www.miljomagasinet.se/artiklar/140813-vi-vill-kunna-bo-kvar.html
Artikeln är i tre delar och ni ska läsa alla tre då de bidrar med olika perspektiv på samma tema.

Konstprojektet har bestått av flera olika uttrycksformer, däribland film. Inför studiebesöket ska ni därför ta del av delar av utställningen genom att se följande (även de mycket korta) filmklipp

Studiebesöket kommer vara uppdelat i två pass där projektgrupp 1-4 ska delta 9.15-10.30 och projektgrupp 5-9 ska delta 10.45-12.00. Delar av Våra Hems utställning finns att se på Hyresgästföreningen, vilket ni också kommer få lite tid att göra. Då vi dessvärre har begränsat med tid så finns det möjlighet för er som vill att komma 15min innan ert pass börjar för att få chans att kolla lite extra på utställningen. Ni som vill från grupp 1-4 får alltså gärna komma från kl 9.00 och ni från grupp 5-9 som vill får gärna komma från 10.30. Då utställningen hänger preliminärt på Hyresgästföreningen har Åse även bett mig uppmärksamma er på att det är människors arbetsplats ni kommer besöka, det vill säga respekt för människors arbetsro är att beakta.
Hyresgästföreningen hittar ni på Storgatan 32, 3trp.

Hör av er om ni har några frågor!
Sanna och Sofia

Posted in Hållbar utveckling A, Uncategorized | Comments Off on Information inför studiebesöket på måndag 24/11

Uppdaterat schema!

Hej!
Nu har schemat blivit uppdaterad med en rad ändringar den senaste tiden. Ta därför en ordentligt titt på detta då några föreläsningar har bytt plats.
Andra viktiga ändringar som har skett är att studiebesöket den 24/11 är uppdelat i två pass. Projektgrupp 1-4 kommer delta 9.15-10.30 och Projektgrupp 5-9 kommer delta 10.45-12.00. Studiebesöket sker hos Hyresgästföreningen och ni kommer få en liten förberedelseuppgift inför detta i dagarna.
Vi har även lyssnat in era kommentarer om intensiteten på kursen och därmed förkortat (och flyttat) workshopen med speed-dating. Vi har även arbetat om (och flyttat) formatet för tillfället med Petra Hansson, det kommer nu vara en föreläsning och inte ett examinerande seminarium. Det innebär att boken Oryx & Crake kommer examineras på modulfinalen (och i dialog-pmet) tillsammans med den övriga litteraturen istället.
För att göra det möjligt att åka på julledighet redan på fredagen vecka 51 har vi även flyttat halva modulfinalen till torsdagen. Det innebär att ni som ska presentera era studiebesök kommer göra detta på torsdag 18/12 istället. Då kan vi sluta 12.30 istället för kl 16.00 på fredagen den 19/12, hoppas detta är okej för alla.

Men, ta som sagt en ordentlig titt i schemat då dessa och flera ändringar har skett!

Allt gott!
Sanna och Sofia

Posted in Hållbar utveckling A | Comments Off on Uppdaterat schema!

Öppen föreläsning med Joachim Radkau!

Författaren och historikern Joachim Radkau kommer till Uppsala nästa vecka och föreläser för oss om hans perspektiv på miljöhistoria. Radkau har skrivit boken Nature and power A global history of the environment som vi har haft som kursbok i delkursen Historiska perspektiv på miljö, utveckling och globalisering.

Föreläsningen äger rum måndagen den 17/11 14.00-16.00 i Engelska Parken sal Eng 6-1023 Geijersalen.

Vi ser mycket fram emot föreläsningen!

Ha en god vecka!

Sofia, Alexis och team HUA

 

 

Posted in Hållbar utveckling A | Comments Off on Öppen föreläsning med Joachim Radkau!