Flyttad föreläsning!

Föreläsningen med  Cecilia Mark-Herbert “Beyond business as usual” är flyttad till Tisdag 2-dec 10:15-12 Lindahl, EBCPosted in Klimatet, energin och det moderna samhället, Klimatet, energin och det moderna samhället - distans | Comments Off on Flyttad föreläsning!

SVT – Runda bordet: Klimatet

Hur är det ställt med klimatet - finns det hopp eller rusar vi mot vår undergång? Varför händer så lite? Vem borde göra vad? Hur lång tid har vi på oss?

Spännande samtal mellan några av Sveriges viktigaste personer i klimatfrågorna.

Runda bordet

Posted in Klimatet, energin och det moderna samhället, Klimatet, energin och det moderna samhället - distans | Comments Off on SVT – Runda bordet: Klimatet

Cykelexkursion 9:00

Imorgon den 25e nov så är det äntligen dags att komma ut på den så efterlängtade cykelexkursionen. Vi samlas klockan 9:00 på slottsgården för gemensam avfärd. Det är viktigt att inte komma försent, då vi inte kommer att uppehålla oss vid slottet särskilt länge. Glöm inte cykeln!

Klockan 13:15 i Friessalen är det sedan dags för en föreläsning av Malin Hansson från Powercircle som arbetar med förnyelsebar energi. Hon kommer att prata om Förnybar energi och kostnadsminskningar, Vem investerar i framtidens förnybara energi, smarta elnät/smarta hemmet och om elfordon som koppling till smarta elnät. Vi ser jättemycket fram emot att få höra om det senaste inom svensk energi framtid och förhoppningsvis så kommer ni att få inspiration inför kommande utmaningar i kursen.

Väl mött Per & Sayeh

 

Posted in Hållbar utveckling A, Klimatet, energin och det moderna samhället, Klimatet, energin och det moderna samhället - distans | Comments Off on Cykelexkursion 9:00

Bilder från helgträff I 8/9

Tack alla ni som deltog på kursintroduktionen i lördags! Jag håller på att sammanställa diskussionsgrupperna och kommer när det är klart mejla ut kontaktinformation för respektive grupp. Kursens första skrivuppgift kommer att publiceras måndag 17/9. Jag har även lagt upp några länkar till rapporter och hemsidor på forumet. Ni hittar tråden här.

Posted in Klimatet, energin och det moderna samhället - distans | Comments Off on Bilder från helgträff I 8/9

Bilder från förra årets kursintroduktion

Här är ett smakprov av kursen från förra årets introduktion!

Om ni klickar på bilderna tas ni till större versioner.

Helheltsbild

Energi

Samverkande kriser, väder, ekologi

Politik, demokrati och aktörer

Global rättvisa, marknad och ekonomi

Mänskliga naturen, livsstil och konsumtion

Människan och naturen, kunskap

Posted in Klimatet, energin och det moderna samhället - distans | Tagged , , | Comments Off on Bilder från förra årets kursintroduktion