Skrivuppgift 1 bedömd

Nu är skrivuppgift 1 bedömd för alla som hade lämnat in den i tid. Ni finner status och kommentarer på er uppgift när ni går in på inlämningen på Studentportalen. Vi har försökt att ge så konstruktiv feedback som möjligt för att ni ska kunna förbättra ert skrivande till nästa uppgift, så läs kommentarerna och ta till er det ni tycker är relevant.
Överlag kan vi säga att ni har skrivit bra texter men att det, som alltid, finns utrymme för förbättringar.

/Hannes & Magnus

Posted in Livsfilosofi VT13 | Comments Off on Skrivuppgift 1 bedömd

Salsbyte föreläsning med Lasse Berg 28/4

Vi har bytt sal till föreläsningen med Lasse Berg på tisdag 28/4 och kommer hålla till i salen Betty Pettersson på Blåsenhus istället för Bertil Hammer. Salen ligger direkt till vänster vid huvudentrén på Blåsenhus. Ses där!
/Kursledningen

Posted in Livsfilosofi VT13 | Comments Off on Salsbyte föreläsning med Lasse Berg 28/4

OBS! Inställd föreläsning ikväll! Imorgon klockan 10-12 istället.

Hej!
På grund av stopp i tågtrafiken kan Emma Engdahl inte komma och föreläsa hos oss ikväll, hon sitter fast på ett tåg söder om Stockholm. Då hon ändå är på väg hit och kommer stanna i Uppsala inatt så tar vi föreläsningen imorgon klockan 10.15-12.00 istället i Norrland 2 på Geocentrum. Vi ber så hemskt mycket om ursäkt för denna mycket sena information och hoppas att ni har överseende och kan komma imorgon istället. Sprid gärna detta till alla i klassen!

Allt gott
Sanna

Posted in Hållbar utveckling - värderingar, världsbilder och visioner, Hållbar utveckling B, Livsfilosofi VT13 | Comments Off on OBS! Inställd föreläsning ikväll! Imorgon klockan 10-12 istället.

Artiklar uppe!

Nu ligger artiklarna till båda workshoparna denna vecka uppe på Studentportalen. Även Gilje & Grimen (2007) som hade råkat glömts bort ska gå att finna där. Här ovan finner ni också artiklarna till workshopen i HU för fristående, vilka så klart också finns på Studentportalen.

Mycket nöje!

/Kursledningen

Posted in Livsfilosofi VT13 | Comments Off on Artiklar uppe!

OBS! Fel sal i schemat – nytt schema uppe!

Självklart hade det råkat bli fel sal på kursintroduktionen i det schema som vi skickade ut med kursinformationen och som har legat uppe ett tag här på kursportalen. Vi ska alltså inte vara på Blåsenhus på första tillfället (24/3) utan vi kommer hålla till på Geocentrum, i salen Norrland I (direkt till vänster i foajén vid huvudentrén).

Ett uppdaterat schema med rätt sal ligger uppe här nu under fliken Kursinfo och schema.

Vi ses på tisdag!
/Kursledningen

Posted in Livsfilosofi VT13 | Comments Off on OBS! Fel sal i schemat – nytt schema uppe!

Välkomna till Livsfilosofi vårterminen 2015!

Hej och välkomna alla ni som ska läsa Livsfilosofin och det moderna samhället i vår! Vi ser fram emot en spännande och givande kursomgång med nya studenter, nya föreläsare och nya tankar och livsfilosofier!

Det är mycket viktigt att ni som är antagna till kursen närvarar på uppropet på första kurstillfället eftersom det är först då ni kan registreras och därmed behålla er plats på kursen! Uppropet äger alltså rum tisdag den 24:e mars kl 17:15 i Norrlandssalen på Geocentrum (Villavägen 16). De som inte närvarar kan alltså inte garanteras en plats på kursen.

Här ovanför under fliken "Kursinformation" hittar ni en pdf med den mesta information om kursen som ni kan tänkas behöva. Där finns också ett preliminärt schema med alla kurstillfällen. Det som kan tänkas tillkomma eller ändras i schemat är vissa föreläsare som ännu inte är helt inbokade, eller något salsbyte. I övrigt kan ni utgå från att dagar och tider i schemat ska stämma. Men hör av er till oss om ni hittar något som ser märkligt ut eller motsägelser, det kan mycket väl ha smugit sig in något tryckfel.

Traditionen trogen i denna kurs kommer vi att åka på en studieresa till livsfilosofins Norge för att träffa Per-Ingvar och filosofera över livet medan vi vandrar i naturen, lagar mat och bor tillsammans. Denna resa äger rum 23-26 april och sker till självkostnadspris (runt 1600 kr).

Vi ser fram emot att träffa er alla om några veckor!
/Hannes & Magnus, Kursledningen

Posted in Livsfilosofi VT13 | Comments Off on Välkomna till Livsfilosofi vårterminen 2015!

Karen O’Brien’s powerpoint 2015-01-19

Karen O'Brien 2015-01-19 (pdf)

Posted in Applied Sustainability Studies, Climate Change Leadership, Hållbar utveckling - värderingar, världsbilder och visioner, Hållbar utveckling B, Livsfilosofi VT13, MSD seminar series: Worldviews & Visions and Worldviews & Discourses, MSD seminar series: Worldviews & Visions and Worldviews & Discourses HT13, MSD Seminar Series: Worldviews & Visions and Worldviews & Discourses – Spring 2013, SD Project management HT13, Sustaianable Design, Sustainable Design - Ecology, Culture and Human Built Worlds, Sustainable Design VT14, Sustainable Development - Project Management and Communication, Technology, Power and the Future of Humanity, Teknik, makt och mänsklighetens framtid | Comments Off on Karen O’Brien’s powerpoint 2015-01-19

Kursavslutning, vi ses i Cemus bibliotek

Idag är det dags för kursavslutning. Vädret verkar vara lite osäkert så vi ses i Cemus bibliotek 17:15. Om vädret är mer förlåtande senare kan vi ju ta oss ut. Ta gärna med något att äta och dricka. Det kan även vara bra att ha något att skriva på och något att skriva med. Väl mött i eftermiddag!

"it ain't over until the fat lady sings"

Posted in Livsfilosofi VT13 | Comments Off on Kursavslutning, vi ses i Cemus bibliotek

Gruppindelning för projektredovisningarna 2:a och 3:e juni

Hej, nu finns det en gruppindelning för projektredovisningarna. Ni hittar den under fliken "Kursinformation" här ovan. Det är var och ens ansvar att ta reda på vilken tid som gäller för ens egen redovisning!

Det är viktigt att det är en jämn fördelning mellan grupperna och därför går det inte att bara byta grupp. Om ni verkligen måste byta grupp får ni avtala med en kurskamrat om att byta sinsemellan och meddela oss så att vi vet.

Det är obligatoriskt att närvara vid sitt eget redovisningstillfälle, men vi uppmuntrar er självfallet att komma och lyssna även på de andra tillfällena!

Njut av sommaren som har kommit till oss! 🙂
Vi ses på seminariet på måndag!
/H&M

"Se här vår svåra roll, 
att inse världens lidande med glädjen i behåll."

Posted in Livsfilosofi VT13 | Comments Off on Gruppindelning för projektredovisningarna 2:a och 3:e juni

Det livsfilosofiska projektet avslöjat!

Hej!

Igår avslöjade vi vad det hemliga livsfilosofiska projektet går ut på. Ni hittar instruktionerna nedskrivna i ett hemligt dokument som ligger här på kurssidan under fliken Examination. Läs, begrunda och sätt projektet i rörelse.

Viktigt är också att vi har lite schemaändringar! Uppdaterat schema ligger uppe här ovan.

Först och främst vill vi uppmärksamma er på att vi har flyttat projektpresentationstillfället som skulle ha varit onsdag den 28:e maj till tisdag den 3:e juni kl 17-20. Detta för att ni ska få mer tid för att hinna utföra ert projekt och hinna förbereda er redovisning.
Alltså, tillfället på onsdag 28/5 är inställt och flyttat till tisdag 3/6. Samma tid samma plats.

Det var även lite förvirring kring kursavslutningstillfället, pga att vi hade råkat skriva fel datum. Det som gäller för kursavslutningen är onsdag den 4:e juni kl 17-20! Vi kommer förhoppningsvis vara utomhus någonstans - mer info kommer framöver.

Och sist men inte minst vill vi påminna om att vi kommer vara i Biblioteket på Cemus på onsdag med Ulrich. Hör av er om ni inte hittar eller kommer in. Ni når oss på 076 863 85 84 (Hannes) och 072 710 61 33 (Magnus).

Lycka till med skrivuppgiften och projektet så ses vi i morgon!
/H&M

"Jag ska vara som bergen,
jag ska vara som vattnen,
jag ska vara som färger
som bara syns på natten."

Posted in Livsfilosofi VT13 | Comments Off on Det livsfilosofiska projektet avslöjat!