Tips om intressant uppdrag!

Hej på er!
Vi har fått ett tips om ett ideellt uppdrag som kan vara av intresse för er att söka. All information ser ni nedan.
Trevlig helg!
Sanna och Sofia

Om we_change_lärare:
Ungdomar.se driver sedan 2012 we_change som är Sveriges största hållbarhetssatsning för gymnasieungdomar. Sedan hösten 2011 har vi utvecklat en unik plattform där skolor, kommuner, näringsliv och ideella organisationer möter unga för att tillsammans skapa ett mer hållbart samhälle. Med we_change vill vi göra begreppet hållbarhet relevant för unga. Ungdomar.se arbetar för ett hållbart samhälle genom att förbereda och inkludera den unga generationen. Genom we_change samarbetar vi med sju kommuner och deras gymnasieskolor. I detta arbete är lärare nyckelpersoner som kan bygga framtidens medborgare. Vi fick hösten 2013/2014 stöd via Antonia Ax:on Johnssons Stiftelse för Miljö och Utveckling för att driva pilotprojektet we_change_lärare. Vi har under det gångna året genomfört en parallell satsning kring lärande för hållbar utveckling riktat mot lärare och pedagoger verksamma inom gymnasieskolorna i de sju kommunerna. Ungdomar.se byggde under denna pilotfas upp en sajt (http://www.we-change-larare.se) med mål att ge lärare stödmaterial och inspiration kring hur de kan implementera hållbarhet i sin undervisning. Vi kommer under hösten 2014-våren 2015 vidareutveckla projektet och framförallt det digitala arbetet med sajten. Vi söker en grupp studenter som vill följa med oss på den resan och vara en del av årets redaktion.

Vill du jobba med we_change?!
Vi söker 8 drivna studenter som vill ingå i sajtens redaktionsteam som stöttar sajten med kreativt och bra innehåll om hållbar utveckling som hjälper lärare att arbeta med hållbarhetsfrågorna i klassrummen. Du som söker bör ha en gedigen kunskap inom området hållbar utveckling, god kommunikations-och skrivförmåga och ett stort intresse för att driva förändringsarbete. Arbetet innebär att du kommer att arbeta självständigt med tydliga direktiv och målsättningar samt följa en tidsplan som individanpassas för att du flexibelt ska kombinera det redaktionella arbetet med dina studier.

Villkor:
Arbetet sker på ideell basis. Arbetet med redaktionen är en stor möjlighet för studenter som vill bredda sitt nätverk med kontaktingångar på spännande organisationer och få en bra erfarenhet på sitt CV. Möjlighet till anställning och praktik finns till våren 2015.

Vi ser fram emot att höra från er:
Ansökan skickas med CV och ett kort personligt brev till jenni@ungdomar.se
Obs! ansökan stänger 31/10 2014

This entry was posted in Hållbar utveckling A. Bookmark the permalink.