Klimatforskning och klimatnyheter på Internet

Om en månad drar höstens klimatkurs igång på CEMUS. För er som inte kan vänta med att lära er mer om klimat- och energifrågorna publicerar vi här länkar till några av de större bloggarna och hemsidorna med uppdaterad information om ett klimat i förändring.

RealClimate. Naturvetenskapligt orienterad blogg med forskningsaktiva författare och kommentatorer. Varmt rekommenderad för att få en insyn i hur klimatforskningen fortgår och diskuteras.

Det Svenska klimatmagasinet Effekt skriver om klimat- och hållbarhetsfrågor från ett samhällsperspektiv.

Supermiljöbloggen skriver om hållbarhetsfrågor på svenska. Bloggen är en bra ingång för dig som är intresserad av hur den Svenska debatten kring hållbarhetsfrågor har sin gång.

NOAA/ESRL's Global Monitoring Division är en del av Amerikanska National Oceanic and Atmospheric Administration. Varje månad publiceras här aktuella mätningar gjorda på Mauna Lua, Hawaii av koldioxidkoncentrationen i atmosfären.

Brittiska tidningen The Guardians klimatsektion, se även deras sektion kring energifrågor.

Det internationella vetenskapsmagasinet New Scientist klimatsektion (ej peer-reviewed).

NASA, Amerikanska rymdstyrelsens klimatblogg.

Den amerikanska icke-vinstdrivande miljönyhetsmagasinet Grist klimat- och energisektion.

ThinkProgress klimatsektion, omskriven klimatblogg med fokus på energieffektivisering och ny teknik. Bloggen drivs och finansieras av den liberala tankesmedjan och organisationen Center for American Progress Action Fund.

The Daily Climate. Nyhetsportal om forskning, politik och teknologi i relation till klimatförändringarna. Sidan drivs av den Amerikanska icke-vinstdrivande medieorganisationen Environmental Health Sciences.

This entry was posted in Klimatet, energin och det moderna samhället. Bookmark the permalink.