Kurslitteratur

Nu har kursens arbetsgrupp beslutat om hur upplägget med litteratur på kursen ska se ut. Vi kommer ha två obligatoriska kursböcker, en valbar bok, och ett artikelkompendium.

De obligatoriska böckerna är Technology Matters: Questions to Live With av David E. Nye och The God Species av Mark Lynas. Den sistnämnda finns i svensk översättning och olika engelska upplagor (och undertitlar), och det spelar ingen roll vilket språk eller upplaga ni väljer.

Kursen är, som är tydligt i schemat, uppdelad i fyra block eller teman. Ni kommer i början av kursen få välja ett tema som ni skulle vilja fördjupa er inom. Till varje block kommer 2-3 böcker finnas att välja på. Ni kommer alltså först välja tema och sedan därefter en valbar bok inom det temat. Valbar betyder inte att den är frivillig – läsningen av en tredje bok är obligatorisk och kommer examineras i slutet av kursen – utan bara att ni själva får välja vilken bok det blir, utifrån vissa ramar.

Kompendiet kommer finns att köpa till självkostnadspris i början av kursen. Det brukar röra sig om någonstans kring 150-250 sidor och kosta 100-140 kr. Man kan inte betala med kort, och det hjälper om man har jämna pengar. Så fort jag vet vad kompendiet kommer kosta skriver jag det här på hemsidan.

/Markus

This entry was posted in Teknik, makt och mänsklighetens framtid. Bookmark the permalink.