K&E distans
Välkommen till kursen Klimatet, energin och det moderna samhället vid Centrum för miljö- och
utvecklingsstudier, CEMUS en del av CSD Uppsala. Kursen gavs första gången hösten 2004 och ges nu igen under höstterminen 2012.

Om kursen
Kursstart sker lördag den 8 september i  Cemus lokaler i Geocentrum(Villavägen 16), Uppsala. Kursen omfattar 7,5 högskolepoäng och ges i kvartsfart på distans under hela höstterminen, från vecka 36 till vecka 49. Kursen består av ett antal videoföreläsningar, dokumentärer och reportage.

Lördag 8/12 hade vi presentationer och kursavslutning på plats i Uppsala med bra diskussioner och i ett för dagen soligt vinteruppsala. Förkylningar, vinterväglag och geografiskt avstånd gjorde att flertalet aktiva studenter inte kunde närvara. Vi kommer därför ha ett uppsamlingsseminarium onsdag den 19 december mellan kl. 18 och 20 över nätet. För att kunna delta behöver ni en internetuppkoppling och mikrofon samt programvaran Skype. Se mejl för det skype-namn vi använder. Mellan 18:00 och 18:15 kan ni ringa upp oss så att vi kan komma igång inom angivna tidsramar. Ni får ca 10-5 minuter var att presentera ert projekt samt svara på frågor. Det är bra om ni meddelar oss om ni ska vara med så att vi har en uppfattning om hur många presentationer det blir.
Om ni absolut inte kan delta på detta tillfälle och vill presentera era projekt, får vi höras via mejl kring alternativa lösningar. För att bli godkända på kursen ska ni ha presenterat ert projekt.
I övrigt vill vi tacka för oss samt tacka er för ert deltagande på denna kursomgång. Eventuella kompletteringar och uppgifter som inte har lämnats måste vara oss tillhanda innan 15 januari för att kunna bli bedömda innan slutet på höstterminen. Inlämningar efter 15 januari kommer att bli bedömda under nästa kursomgång, ht-13.
Vi har lagt upp en kursutvärdering som ni kan ladda ner, fylla i och mejla till oss. Det är mycket uppskattat av oss på CEMUS om ni tar er tid att ge feedback på kursen då detta är material som väger tungt i utformandet av kommande kursomgångar.

Mvh,

Rickard & Jakob

Kursböcker

Registrering
Registrering sker via Uppsala universitets studentportal: https://studentportalen.uu.se/portal/portal/uusp.

Övrig kursinformation

Har du frågor angående distanskursen, skicka ett mail till: klimatenergidistans@csduppsala.uu.seFlyttad föreläsning!

Föreläsningen med  Cecilia Mark-Herbert “Beyond business as usual” är flyttad till Tisdag 2-dec 10:15-12 Lindahl, EBCSVT – Runda bordet: Klimatet

Hur är det ställt med klimatet - finns det hopp eller rusar vi mot vår undergång? Varför händer så lite? Vem borde göra vad? Hur lång tid har vi på oss?

Spännande samtal mellan några av Sveriges viktigaste personer i klimatfrågorna.

Runda bordet

Cykelexkursion 9:00

Imorgon den 25e nov så är det äntligen dags att komma ut på den så efterlängtade cykelexkursionen. Vi samlas klockan 9:00 på slottsgården för gemensam avfärd. Det är viktigt att inte komma försent, då vi inte kommer att uppehålla oss vid slottet särskilt länge. Glöm inte cykeln!

Klockan 13:15 i Friessalen är det sedan dags för en föreläsning av Malin Hansson från Powercircle som arbetar med förnyelsebar energi. Hon kommer att prata om Förnybar energi och kostnadsminskningar, Vem investerar i framtidens förnybara energi, smarta elnät/smarta hemmet och om elfordon som koppling till smarta elnät. Vi ser jättemycket fram emot att få höra om det senaste inom svensk energi framtid och förhoppningsvis så kommer ni att få inspiration inför kommande utmaningar i kursen.

Väl mött Per & Sayeh

 

Bilder från helgträff I 8/9

Tack alla ni som deltog på kursintroduktionen i lördags! Jag håller på att sammanställa diskussionsgrupperna och kommer när det är klart mejla ut kontaktinformation för respektive grupp. Kursens första skrivuppgift kommer att publiceras måndag 17/9. Jag har även lagt upp några länkar till rapporter och hemsidor på forumet. Ni hittar tråden här.