Inför uppsatskonferensen

Hej!

Vi ser verkligen fram emot att ta del av era diskussioner under uppsatskonferensen nu på tisdag! Här kommer lite mer information om processen framöver:

1) När vi har fått in era abstracts imorgon kommer Sara och jag att göra ett slutgiltigt program för konferensen, placera varje inlägg i en tematisk session och tilldela varje abstract en opponent. (Om ni ska delta på konferensen men av något skäl inte kommer att hinna lämna in en abstract innan kl 12 imorgon, är det därför viktigt att ni meddelar oss så att vi kan placera er i en session och tilldela er en opponent.) I programmet kommer det att framgå både vilken session ni kommer att presentera i och vilket annat abstract ni kommer att leda en diskussion kring under själva konferensen. Instruktioner för opponenten finns i dokumentet "Instruktioner för abstract och uppsatskonferensen" på www.cemusstudent.se.

2) Konferensprogrammet kommer att läggas upp på www.cemusstudent.se imorgon (fredag) eftermiddag. Vi kommer också göra alla abstracts tillgängliga på studentportalen så att ni som opponenter kan förbereda er diskussion ordentligt. Alla abstracts kommer också att sammanställas på måndag så att ni har möjlighet att få en överblick inför konferensen och ta del av alla spännande uppsatsprocesser som är igång.

3) En lättare vegetarisk lunch kommer att serveras under konferensen. Meddela gärna ev. allergier till oss så att vi kan planera för det.

4) Frågan har kommit upp vid några tillfällen kring hur ni ska behandla resultatdelen i era abstracts på era presentationer på uppsatskonferensen. Många har inte kommit igång med datainsamlingen än och har därför av förståeliga skäl inte så mycket resultat att presentera. Därför vill jag bara förtydliga det är precis så uppsatsprocessen brukar se ut. Men de flesta har en idé om vilken data de tänker samla in (exempelvis vilka ni tänker intervjua) och vilka frågor ni vill ställa materialet. Så skriv abstractet utifrån där ni är i processen just nu, och ni behöver inte skriva in resultat eller analys i abstractet/konferenspresentationen om ni inte har något än. (Men har ni redan nu börjat samla in material bör ni självfallet skriva in några meningar om det i abstractet, och har ni funderat på förväntade slutsatser kan ni naturligtvis lyfta in dem.) Lyft däremot gärna in vilken typ av material ni har tänkt att använda er av och frågorna ni har tänkt ställa det.

Hör av er om ni har några frågor och lycka till!

Hälsningar,
Jakob

PS: Det här skulle egentligen skickats genom studentportalen, som kraschade (och tog bort ursprungsversionen av detta meddelande), så jag hoppas ni hittar hit istället.

This entry was posted in Hållbar utveckling B, Uncategorized. Bookmark the permalink.